В.П.:У фіналі всі грати не можуть - 30 Березня 2011 - "Волинська асоціація КВН". Офіційний сайт
Неділя, 28.04.2024, 19:38
Головна

Реєстрація

Вхід
Вітаю Вас Гость
Ліга КВН "Волинь"
Студентська ліга
Корисне
Організатор Ліги
Радіо партнер
Вхід за куліси
Пошук
Головна » 2011 » Березень » 30 » В.П.:У фіналі всі грати не можуть
В.П.:У фіналі всі грати не можуть
09:02
КВН – гра мільйонів, яка по сьогоднішній день користується величезною популярністю, особливо серед молоді. Луцьк не став винятком – у нашому місті ігри КВНу збирають вщент заповнені зали, а на сцені виступають команди з різних куточків України. Ми поспілкувались з головою Волинської асоціації КВН – Валерієм Пельцом, який буквально розпочав відродження КВН на Волині.

- Волинська ліга КВН процвітає  уже протягом двох років. Скажи, а які у вас стосунки з іншими українськими лігами?

- З багатьма лігами ми дружимо, хоча дружба повинна розглядатись через призму конкуренції, бо лише вона спонукає до нових досягнень, до розвитку та процвітання ліги.

- За яким принципом відбиралися команди цього сезону? На відбірковий   фестиваль КВН запрошували конкретних претендентів? Були такі, що не погодились грати?

- Наш головний принцип і вимога – це порядність людей, які приїжджають грати у Волинську лігу, а також, звичайно, команда повинна бути смішною. Особисте запрошення отримували лише декілька команд, які потрапили у сезон без відбіркового фестивалю. Решта заповнювали заявки на участь, грали відбірковий фест і за його результатами ставали учасниками сезону. Серед команд, які ми запрошували приїхали майже усі.

- Як Ти ставишся до того, що багато команд використовує одні і ті ж жарти в різних лігах? Це добре чи погано?

- Звичайно, всім би хотілось, щоб команди привозили в лігу лише нові жарти, але це надзвичайно важко в реалізації. Як правило, команди пишуть собі жарти самостійно, не залучаючи до цієї справи сторонніх авторів, а писати їх сотнями, на жаль, не вдається. Тому, більшість команд формує сценарій, і він за сезон може з’явитись у багатьох лігах.

-А бувають випадки плагіату?

- Це просто біда якась, особливо в молодих команд, які вважають що Інтернет є лише у них, і ніхто більше такого жарту не знає. Хоча, плагіат може пройти один-два рази, допоки не «попалишся» перед колегами, бо це найбільш принизливо, коли всі дізнаються про твою творчу імпотенцію. Дуже часто буває і ненавмисний плагіат, або попадання в думку, оскільки в КВН вже показано дуже багато жартів, і розкрито ще більше тем.

- Чому, на Твою думку, луцькі команди не потрапили у фінал, за винятком «Емансіпе»?

- КВН, як і будь-яка гра, має своїх переможців і переможених. Усі команди не можуть пройти у фінал. Щодо луцьких команд, то «Емансіпе» дійсно тримається на рівні з дуже сильними суперниками, які вже багато грали на всеукраїнському рівні. Та й було б дивно, якби повністю чоловічому складу журі не подобались гарні дівчата. Сподіваюсь, що колись про «Емансіпе» будуть говорити не лише у Луцьку.

- До речі, чому в журі немає жінок?

- Це не навмисно, просто так виходить. Я вже довгий час говорю про те, що потрібні в журі жінки, але колеги не дуже хочуть поступатись місцем. Можливо, в цьому півфіналі суддівська колегія поповниться представницями прекрасної половини людства.

- Не хочете на фінал зібрати команду КВН, яка складалась би з членів журі?

- Дивувати на фіналі будемо, але не командою журі, оскільки це дуже популярний хід в багатьох лігах, в тому числі і в Вищій. Але сюрприз на фіналі буде і, думаю, він буде не менш приємний.

- Якби Ти організовував збірну Луцька з КВНу, хто б увійшов до твоєї команди?

- Якщо розмірковувати теоретично, і якщо запрошувати лише уродженців Луцька, то це, напевно, були б: Денис Мандзюк (Бомба), Олександр Мельник (Я люблю тебя), Руслан Місюк, Дмитро Сацюк (Фонтан), Катя Крошка (Емансіпе), Андрій Зубенко (Літри), Сергій Мирончук (екс-Деформація), Євген Тарасенко (екс-Позитивні віруси), Станіслав Ольшевський (В душ), Богадн Мороз та Діма Смірнов в ролі звукачів, Віктор Дацюк в ролі реквізитора. Наголошую, що це лише розмірковування.

- Чому, на твою думку, столичні команди не завжди сприймаються луцькими глядачами?

- Я думаю, що тут не питання в тому, що це столичні команди і вони не сприймаються, згадаймо хоча б «Гостиницу Киев», яка виграла 1/4 і зараз є фаворитом наступного півфіналу, чи «Супер клас», які просто перевертали зал своїм СТЕМом про маму, та і «ТоргашиЖ» впевнено пройшли до півфіналу, просто не вистачає жартів, щоб дограти сезон до фіналу. Луцький глядач дуже привітний і толерантний, він старається підтримувати команди, якщо навіть у неї щось не виходить, за що я нашим глядачам безмежно вдячний.

- Кажуть, що КВН – вічна гра. Як думаєш, довго ще вона буде "вічною”?

- Думаю, вічно буде вічною, допоки "тупі американці” не всунуть свого носа в цю гру і успішно не розвалять її. Це гра мільйонів, яка після футболу є найпопулярнішою серед молоді на пострадянському просторі. КВН виховав вже не одне покоління і ще не одне виховає. Мені приємно, що я хоч частково причетний до цієї гри.

- Думаєш, «камеді клаби» і інші розважальні шоу витіснять КВН?

- Ні, формат камеді клубу та інших подібних шоу не є настільки масовим як КВН і ніколи не набуде такої популярності. Взагалі, клубні шоу – це можливість реалізуватись екс-кавеенщикам, але такі шоу довго не живуть. Їхні учасники стають відомими, але вони не розвиваються, оскільки в них не грають школярі, студенти і молодь загалом. Камеді – це поле для діяльності професійних гумористів, широкий загал до цього не причетний. Я ставлю на КВН! 

- Сподіваюсь, що ставки зростатимуть і принесуть виграш;). Що побажаєш шанувальникам гумору?

- Будьте завжди життєрадісними. Зустрінемось на КВН!

Розмову вела Анастасія Передрій
Молодіжний портал Волині
Переглядів: 721 | Додав: kvnvolyn | Теги: Валерій Пельц, Ліга КВН Волинь, квн | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *:
Email:
Код *:
Наше відео
Кубок Любарта 2014. Розминка Кубок міського голови 2014 "Кубок Любарта 2013" Фінал 2012 Фестиваль"VolFest 2012" "Кубок Любарта 2011
Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Украина онлайн
Rambler's Top100

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт розроблений: МГО "Волинська асоціація КВН". © 2009 - 2011 При передруці матеріалів гіперпосилання на сайт www.kvnvolyn.at.ua – є обов'язковим
Сайт управляється системою uCoz td>