Волинський КВН об'єднався! - 1 Березня 2012 - "Волинська асоціація КВН". Офіційний сайт
П`ятниця, 03.05.2024, 10:13
Головна

Реєстрація

Вхід
Вітаю Вас Гость
Ліга КВН "Волинь"
Студентська ліга
Корисне
Організатор Ліги
Радіо партнер
Вхід за куліси
Пошук
Головна » 2012 » Березень » 1 » Волинський КВН об'єднався!
Волинський КВН об'єднався!
18:34

У Луцьку вже давно точаться розмови про ворожість двох ліг КВН. Мовляв, місто й так невелике, а концентрація гумористичних заходів на одного мешканця – зашкалює. Та й у коментарях «Волинських Новин» читачі багато порівнювали дві структури – Всеукраїнську лігу КВН «Волинь» та Луцьку лігу КВН.

Відтак, аби розвіяти всі чутки та об’єднатися заради гумору, представники обох проектів вирішили співпрацювати. «Примирення» КВНщиків відбулося просто у редакції «ВН» 1 березня.

У розмові взяли участь представники Всеукраїнської ліги "Волинь" – директор Валерій Пельц, ведучий Андрій Зубенко та редактор Руслан Місюк, а також представники Луцької ліги – голова оргкомітету Андрій Лев та ведучий Сергій Абрамчук.

‒ Сьогодні у нас відбувається історична подія для волинського КВН: відтепер обидві ліги у Луцьку будуть співпрацювати. Чим було зумовлене таке рішення?

Сергій Абрамчук: Почнемо із того, що ми всі одне для одного – далеко не сторонні люди. Саме тому ми вирішили об’єднати свої зусилля, аби створити міцну команду, яка буде сприяти розвитку волинського КВНу. Ми будемо допомагати молодим командам, зокрема, гумористам з Волині, Луцька, а також їхнім колегам з інших областей, які приїжджають сюди, щоб самоствердитися. Це все ми будемо робити, щоб показати глядачам потужне дійство, яке називається «КВН».

Напередодні у нас була зустріч. Ми вирішили припинити ті негаразди, які у нас відбувалися. Справу ми робимо одну. Тому заради спільного майбутнього луцького і волинського КВНу ми повинні об’єднати свої зусилля, тримати цю марку і надалі.

‒ А через вашу співпрацю ігри ліг не змінять графіку?

Валерій Пельц: Ігри як відбувалися, так і будуть відбуватися. З періодичністю орієнтовно у два тижні. Тобто, у нас найближча гра – 3 березня, у Луцької ліги – 13. Такий інтервал ми будемо підтримувати і надалі. Будемо планувати ігри так, щоб дати не збігалися.

‒ Тобто, наскільки я розумію, все лишатиметься на своїх місцях, просто віднині у вас будуть дружні стосунки?

Валерій Пельц: Як існувало дві ліги, так і буде. Просто відтепер ми будемо йти нога в ногу, надавати одне одному допомогу. Підтримувати будемо, зокрема в організаційних питаннях. Як ми уже попередньо домовилися, переможець Луцької ліги цього сезону автоматично потрапить у чвертьфінал Всеукраїнської ліги КВН «Волинь».

‒ Чи є у вас в планах обмінюватися не лише досвідом, а й, приміром, ведучими?

Андрій Зубенко: До мене така інформація не доходила. Хоча я не знаю, що вони там вирішили на зборах вчора (сміється, ‒ «ВН»). Я вважаю, що такі експерименти недоречні, бо уже всі звикли, що Сергій Абрамчук веде Луцьку лігу, а я – Волинську. Це аналогічно із класикою КВНу: коли Олександр Масляков-старший сам веде Вищу лігу, а Масляков-молодший – Прем’єр-лігу. Усі так звикли.

Можливо, у майбутньому, коли у нас виникне спільний проект, – щось на кшталт Кубка Луцька ‒ тоді ми з Сергієм зможемо попрацювати в парі.

Сергій Абрамчук: Це був би хороший досвід. Бо коли працює один ведучий – це добре, а коли дует – це ще цікавіше. Але ми зійдемось на тому, що кожен лишатиметься на своєму місці. Хіба за винятком якихось спецпроектів. Ну або весіль (сміється, ‒ «ВН»).

‒ А є вже в планах такі спецпроекти?

Валерій Пельц: Найближчий проект, який ми поки будемо реалізовувати – це Кубок ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки. Це турнір, який свого часу придумав Сергій Абрамчук із Андрієм Левом.

Сергій Абрамчук: Так, ідея – наша. Але на зараз Ігор Ярославович Коцан (ректор ВНУ імені Лесі Українки, ‒ «ВН») і так багато нам допомагає. Тому навіть у знак елементарної подяки ми повинні зробити цей «Кубок ректора». Тим паче, що ВНУ для усіх присутніх тут – рідна «альма-матер».

‒ Сьогодні ви оголошуєте про партнерські стосунки. А до цього ви сварилися?

Андрій Лев: Життєві ситуації бувають різні. Але на цьому етапі, я вважаю, все пройдено, все забуто. Це ‒ пройдений етап, і від сьогодні ми розпочинаємо партнерські стосунки на зовсім інших засадах.

Сергій Абрамчук: Те, що ми не сварились – це точно. А те, що ми не спілкувалися один з одним – це зовсім інше.

Андрій Зубенко: Ніхто нікому не заважав. Єдине, що не було узгодженості в площині планування дат проведення ігор. Було таке, що в четвер грає Луцька ліга, а в суботу – Волинська.

Андрій Лев: Це більше був технічний момент. Надалі таке не повторюватиметься.

‒ Як ви думаєте, є у Луцьку можливість КВНщикам самореалізуватися?

Андрій Зубенко: Для молодих команд Луцька ліга – це дуже хороша нагода потренуватися в іграх, взяти участь у турнірах, дізнатися більше про КВН. Тобто, якщо люди хочуть грати в КВН, мають бажання, сили – немає перешкод для реалізації. Утворюйте команди, вчіться, зв’язуйтеся із організаторами, заявляйтесь на сезони, грайте, демонструйте цю майстерність. Одним словом, вам дається велика дорога для того, щоб ви могли себе реалізувати.

Сергій Абрамчук: Тим паче, що в обох лігах є люди, які допомагають командам самостверджуватися. Взагалі, основним завданням для починаючих гумористів є співпраця з редакторами. Вона потрібна для того, щоб працювати над своїми недоліками, відшліфовувати акторську майстерність, вчитися писати якісні жарти.

‒ Я знаю, що редактор КВН «Волинь» Руслан Місюк часто відвідував ігри Луцької ліги. Які враження через окуляри фахівця

Руслан Місюк: Ліга з кожною грою розвивається. Там 60-80% команд вперше в житті взагалі виходять на сцену. Оргкомітет їм допомагає всім, чим може, щоб вивести їх на якийсь рівень, щоб вони мінімально зрозуміли, про що йдеться.

Для мене КВН – цікава гра у будь-якому випадку. На іграх Луцької ліги я бачу людей, у яких є яскрава перспектива. Можливо, справді в Луцьку з’явиться потужна команда, яка згодом представлятиме наше місто на всеукраїнському рівні.

‒ Раніше КВН для лучан був величезною рідкістю. Публіка, можна сказати, була голодна на гумор. Нині ж ігри обох ліг відбуваються дуже часто. Не думаєте, що лучани можуть «пересмакувати» КВН?

Руслан Місюк: Я думаю, що КВН – різний, так само, як і глядач. На ігри постійно приходять різні люди. Таких фанатів гумору, які не пропускають жодної гри, – 30% залу. Решта людей – це ті, хто раз прийшли, раз не прийшли.

Валерій Пельц: На гумористичні заходи публіка ходитиме завжди. Вже скільки років говорять, що КВН помирає. І нічого, вже півстоліття люди люблять цю гру.

Андрій Лев: До речі, КВН навіть занесений у «Книгу рекордів Гіннеса» як найдовша гра, найдовший телепроект. Тому КВН ніколи не старітиме.

Андрій Зубенко: Я не хочу, як будь-яка жаба, вихваляти своє болото, але якщо хтось захоче нормально провести вечір, то, замість того, щоб просадити гроші в барі, їх можна витратити на КВН. Сміх – це найкращий відпочинок. Всі пам’ятають, що 5 хвилин сміху замінюють два бутерброди з червоною ікрою. Якщо прийдете на КВН голодними – підете вже ситими.

‒ Яка публіка ходить на КВН у Луцьку?

Андрій Зубенко: Раніше була така тенденція, що на ігри ходили в основному одногрупники членів команд. Зі старших людей ‒ це були родичі. Але, як показав досвід Волинської ліги, зараз на КВН ходять без родинних зв’язків, а просто тому, що цікаво.

Так само хочеться, щоб і на Луцьку лігу КВН крім одногрупників ходили й інші люди. Завжди приємно, коли на гру приходять різні люди. Це і для команд стимул. Так вони вчаться адаптовувати свій гумор під ширшу аудиторію.

‒ Що може Ліга КВН «Волинь» запозичити чи перейняти у Луцької ліги і навпаки?

Андрій Лев: Насамперед нам би хотілось повчитися організаційним моментам. Тобто, це робота з командами, реклама. Хотілося б перейняти цей досвід.

Валерій Пельц: А для нас цікаві молоді місцеві команди. Ми хочемо, щоб кращі КВНщики приходили грати до нас.

Сергій Абрамчук: Те, що було в минулому, ми хочемо там і залишити. Зараз ми прагнемо, аби обидві ліги почали гарну, плідну сторінку у величезному альбомі волинського КВНу. І все це заради гумору!

‒ Сподіваємося, ваша співпраця буде плідною, а ігри КВН у Луцьку ‒ радуватимуть глядачів і надалі.

Розмовляла Анастасія ПЕРЕДРІЙ

Переглядів: 849 | Додав: kvnvolyn | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *:
Email:
Код *:
Наше відео
Кубок Любарта 2014. Розминка Кубок міського голови 2014 "Кубок Любарта 2013" Фінал 2012 Фестиваль"VolFest 2012" "Кубок Любарта 2011
Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Украина онлайн
Rambler's Top100

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сайт розроблений: МГО "Волинська асоціація КВН". © 2009 - 2011 При передруці матеріалів гіперпосилання на сайт www.kvnvolyn.at.ua – є обов'язковим
Сайт управляється системою uCoz td>